Title Image

0548 513036

INFO@KOEDIJKJANHEEDT.NL

KOEDIJK JAN HEEDT

GESCHIEDENIS

Naam Koedijk Jan Heedt heeft een lange geschiedenis.

Het begon in 1775 op de Rozengaarde 245 te Rijssen , waar Jan Heedt na z’n huwelijk met Johanna Tusveld , de zaak(winkel-woonhuis) van Gerrit Heedt overnam. Heedt was in die tijd een familienaam van bekende kooplieden. Na het overlijden van Jan Heedt in 1834 runden pleegdochter (dochter van J.W. Koekdijk) en haar Johanna Tusveld samen de winkel. Na de dood van Jan Heedt besloot haar dochter als hommage aan haar overleden oom de naam te laten voortbestaan en liet dit boven de ingang van de winkel schilderen; ” Koedijk voorheen Jan Heedt”.

Daarna is de winkel/zaak – al dan niet met generaties van dezelfde gezinnen- voortgezet, maar het bleef echter binnen de familie Koedijk.

In 1968 toen Theo Koedijk de 65 jarige leeftijd had bereikt, sloot hij de winkeldeuren aan de Rozengaarde. Annie, de zuster van Theo, was tien jaar eerder een kledingzaak begonnen in het vroegere pand van te Lintelo op de hoek Oranjestraat.

Theo’s zoon, Bernhard, nam samen met zijn vrouw Gretha, de kledingzaak over van ‘tante Annie’ en is na ca. 30 jaar, eind 2001 gestopt. De modezaak is toen voortgezet door Jeanet Kappert en is tegenwoordig een eigentijdse modezaak, echter de historische naam ”Koedijk Jan Heedt” prijkt nog steeds op de gevel van het winkelpand.

De vroegere winkel aan de Rozengaarde staat op de monumentenlijst.

MERKEN DAMESMODE

Betty Barclay – Apanage – Bianca – Cream – Kaffe – Camel active – Erfo-Gollehaug – Imitz – Barbara Lebek – Malvin- Rino en Pelle – Signature – Toni – Via Appia – Zerres

MERKEN HERENMODE

Camel Active – Come4 – Colours & Sons – Marvelis – Le Dub – Jupiter – Claudio Campione – Francolini

GRATIS PARKEREN DIRECT ACHTER DE WINKEL